GÜNDEM 12 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin, yeni işgal ve işgali kalıcılaştırma adımlarının hem askeri hem de ‘sivil’ kılıfına dikkat çeken QSD Basın Sorumlusu Ferhad Şamî, tüm Suriye halkı ve güçlerinin karşı durması gerektiğini söyledi.

- Gazeteci Doğan Amed, Medya Savunma Alanlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

- Digurê savaşı YBŞ’nin yeni bir fermana izin vermeyecek kadar direngen bir güç olduğunu göstermiştir. KDP’nin, Êzidî fermanının temel aparatı olduğu gerçeğini ispatlamıştır. Sonuç olarak Digurê savaşı, Êzidîlerin kendi önlerini daha berrak görebilmelerini sağlamıştır.

- Sınırda örülen duvarlar, gözetleme kuleleri, kalekol ve karakollara rağmen her gün yüzlerce göçmen sınırı geçiyor. Göçmenlerin geçişi ve taşınması, Türk güçleri ile insan kaçakçılarının işbirliği ile yapılıyor.

- Gazze Şeridi’nin denetimini elinde bulunduran Hamas’ın üst düzey yetkilileri, onlarca aktivist ve yöneticinin Türkiye’den sınır dışı edildiği veya Türkiye’ye girişlerinin engellendiğini açıkladı.

- Fırtına kopmak üzere. Önce şairler savaşırdı savaş meydanlarında, kelimeler çarpışırdı kılıçlar eşliğinde. Şimdi savaşçılar, kelimeyi alıp namluya sürüyor ve yeni taktikler eşliğinde özgürlüğü çoğaltıyor.

- Erdoğan yine bir dizi ekonomik paket açıkladı bu defa yoksulluğa dikkat çekti ama onu da sosyal yardımla çözeceklerini söyledi. Diğer yandan yabancı yatırımcı bulamayan iktidar yine inşaat sektörünü canlandırmaya yönelik adım attı.