GÜNDEM 12 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- Yeşil Sol Parti'nin Erzurum milletvekili adaylarından Meral Danış Beştaş, "Bizim için Meclis seçimleri ilk sırada. Çok kritik. Meclis'e güçlü girmeliyiz" dedi.

- Seçim çalışmalarına ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Ramazan Yavuz, “İstanbul’da hedefimiz 20 vekil kazanmak ve oylarımızı yüzde yüz arttırmaktır” dedi.

- 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken AKP, Kurdistan’da seçim oyunlarını devreye koymaya başladı. AKP ve ona bağlı dernekler, yurttaşlara seçim rüşveti olarak para ve gıda kolisi dağıtıyor.

- Kürt halkının en fazla zulüm yaşadığı bir dönemde olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Adayı Öznur Bartın, “Ülkede despot bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu anlamda gençliğin ve kadının sesi olabilmek için mecliste var olacağım” dedi.

- Genç yaşta Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili adaylarından Vezir Çoşkun Parlak, Colemêrg'in tarihsel ve coğrafi konumu itibarıyla ulusal birlik ve toplumsal barışa daha fazla öncülük edebileceğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti’nin Sivas’tan aday gösterdiği Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) bir önceki dönem genel başkanı Gani Kaplan, "Sivas'tan aday olmak benim için çok anlamlı, çok değerli" dedi.

- Yeşil Sol Parti adaylarından Hasan Cemal, en başta Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti, "Çürümüş ve çökmüş bir düzen var. Tek adamı tarihe gömmeli, demokratik cumhuriyet ile ülkeyi yeniden inşa etmeliyiz" dedi.