GÜNDEM 13 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Yürütme Konsey Üyesi Delal Nurhak’ın, 33 yıllık efsanevi özgürlük yürüyüşünü şehadetine kadar eksiksiz yürüten gerçek bir halk kahramanı olduğunu vurgulayan PAJK Koordinasyonu, “Mücadelemizin öncü militanını kavgamızın ruhu, irademizin bilinci olarak yaşatacağız” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı ve İmralı'da tutulan diğer tutsakları ziyaret etmek için Türk Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan dünya çapında yüzlerce avukat, 14 Eylül günü (yarın) Brüksel’de basın toplantısı gerçekleştirecek.

- Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nda 5 aydır sürdürdüğü işgal saldırılarında tüm kimyasal silahları deniyor. Son dönemde özellikle Klor gazını yoğun olarak kullanıyor.

- HPG'li Xebat Çilçema'nın hedefi ve hayali Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüydü. Bu hedef için yıllarca mücadele eden HPG'li Xebat, 16 Ekim 2016'da 13 yoldaşı ile birlikte şehitler kervanına katıldı.

- Stratejik bir dönemden geçildiğini ve çalışmanın buna uygun olması gerektiğini belirten DBP Eşbaşkanı Bayındır, Abdullah Öcalan'ın tarihsel rolünü oynayabileceği bir siyasi ve toplumsal atmosferin oluşturulmasının önemine işaret etti.

- El Kaide bağlantılı Eş-Şebab’ın 20 Temmuz'da Etiyopya’da başlattığı büyük saldırıdan bu yana korkular arttı. Saldırı sırasında, yaklaşık 2 bin çete, iki ülkeyi ayıran uzun sınırı bastı ve bazı yerlerde Etiyopya topraklarına 150 km'den fazla ilerledi.