GÜNDEM 13 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Eski Irak ordusu, KDP güçleri komutanlarından Riyad Selahaddin, gerilla desteği ve motivasyonu olmasaydı DAİŞ’in Hewlêr ve Zaxo’ya da girebileceğini söyledi.

- Kürt Halk Önderi ve Özgürlük Hareketi ile 1980’li yıllarda tanışan Xalîse Mihemed ve eşi Adnan Hisêyin, ondan sonra hayatlarının değiştiğini söyledi.

- Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Film in Focus Uluslararası Film Festivali’nde Hêza belgeseli, en iyi belgesel dalında ödüle layık görüldü.

-Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), hareketin kurucularından Zîlan’ı, şehadetinin birinci yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamayla andı.

-Türk devletinin işgal hedeflerine henüz ulaşamamasının nedeni gerillaların verdiği tarihi direniştir. PKK, saldırıların sebebi değil. PKK, Kürdistan ile Irak'ta yaşayan tüm ulusların haysiyet ve onurunun çiğnenmesine izin vermeyen bir harekettir.

-STK’lar ve BM’nin karşı çıkmasına rağmen Johnson hükümetinin aldığı karar çerçevesinde İngiltere, kaçak yollarla ülkesine giren göçmenleri Ruanda’ya göndermeye başlıyor. İlk grup salı günü Ruanda’ya gönderiliyor.