GÜNDEM 13 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin KDP’yi de kullanarak Kürtleri bir kez daha statüsüz bırakmak istediğini belirten PKK Merkez Komite üyesi Xalide Engizek, “Kürdistan halkı, devrimci halk savaşı çerçevesinde rolünü ve sorumluluklarını yerine getirirse gerilla mutlaka zafere ulaşacaktır” diye konuştu.

- DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, AKP-MHP iktidarının Güney Kürdistan ve Rojava’da yürüttüğü saldırının Kürtlerin kazanımlarını tasfiyeye yönelik olduğunu vurguladı.

- İngiltere’de farklı iş kollarında örgütlü 16 sendika, farklı etkinliklerle “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebini yineleyecek. 18 Haziran günü sendikalar öncülüğünde 150 kişinin katılımının beklendiği büyük yürüyüşte de bu talebin öne çıkması bekleniyor.

- AKP iktidarının gasp ettiği Hakkari’nin Yüksekova Beledisi’nde büyük bir yağma yaşanıyor. Yandaş ve ailesel kadrolaşmanın yaşandığı belediye eliyle milyonlar çalındı, lüks yaşamlar kuruldu, belediye ise devasa borç batağına saplandı.

30 yıllık pazarcı Mehmet Zarif Kesiciler, hitap ettikleri yoksul halkın daha da yoksullaştığını belirterek, derin ekonomik krizin temel nedenlerini topluma anlatmak gerektiğini söyledi.

- Etiyopya’nın bazı bölgelerinde 18 ayı aşkın bir süredir tek damla yağmur yağmadı. Develer hörgüçlerini dolduracak besin bulamadığı için, hörgüçlerini kaybediyor.

-ABD’de Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan tedarik sorunları çok sayıda reyonun boş kalmasına yol açtı. Bir üretim fabrikasının kapanması, durumu daha da ağırlaştırdı.