GÜNDEM 13 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- Yeşil Sol Parti'nin adaylarından Berdan Öztürk, "Meclis'e güçlü girersek 3. Yol siyaseti belirleyici olur" dedi ve ekledi: Çözüm yolunun açılması elzemdir ve adres sayın Abdullah Öcalan'dır. Diyalog yolunu seçmeyen Kürt sorununu derinleştirir.

- Yeşil Sol Parti’nin Van adaylarından Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, belediye eşbakanı seçildiği halde mazbatası gasp edilenlerden. Sayyiğit, halktan hiç kopmadıklarını; bundan sonra da halkla biraber çalışacaklarını söyledi.

- AKP iktidarının toplumun dini hassasiyetlerini kullanarak propaganda yapmasını eleştiren DİK Üyesi Mele Yusuf Andan, “Kuran-ı Kerim’i kendilerine kalkan yapmışlar” dedi.

- Yeşil Sol Parti’nin Urfa adaylarından mevcut milletvekili Ömer Öcalan, Yeşil Sol Parti’nin önümüzdeki seçimlerde kilit rolde olduğunu söyledi.

- HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Rohat Gövercin, ilk kez oy kullanacak 7 milyon seçmenden çok yüksek oranda Yeşil Sol Parti’ye oy verileceğini söylerken bunu newroz kitlesinin neredeyse tamamı gençlerden oluşuna bağlıyor.

- Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu Başkanı ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı olan Abdülhakim Taş, Platformun Türkiye’nin demokratikleşmesi için Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğini söyledi.

- AKP-MHP iktidarının şimdiden kaybetme korkusu yaşadığını söyleyen Fırat Vural, “Emek ve Özgürlük İttifakı faşizmi Türkiye ve Kürdistan’da kurumsallaştırmaya çalışacak olan iktidarların önünü kesecektir” dedi.

- Doğuştan sol gözü görmeyen 9 yaşındaki oğluna yeni göz protezi taktırmak için yardım isteyen depremzede Aylin Mutlu, “Moloz tozları ve hijyenik olmayan koşullar nedeniyle her an enfeksiyon tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.