GÜNDEM 14 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Eşine ender rastlanan bir gerillacılık örneğinin sergilendiğini belirten Komutan Bawer Dersim, vuruş tarzı, ısrarı, kararlılığı, bağlılığı, dinamikliği ve koparıcılığıyla 21. yüzyıl gerillacılığının uygulandığını söyledi.

- YJA Star gerillası Eylem Cûdî, halkın gerilla sayesinde, gerillanın da halk sayesinde var olduğunu belirtirken, HPG gerillası Hûsên Azad, ‘72 saat içinde bitecek’ diyenlerin kendisi bitti” diye konuştu.

- Yaklaşık bin kişinin yaşamını yitirdiği Siba Şêx Xidir ve Til Ezêr katliamının üzerinden 15 yıl geçti ama Êzidî halkının yaraları hala ilk günkü gibi. Êzidîler 3 Ağustos 2014 yılında yaşanan 73. fermandan sonra örgütlendi ve irade sahibi oldu.

- Kürt halkının yıllardır verdiği mücadelede büyük bedeller ödediğini söyleyen Mihemed Cemîl Îbrahîm ve Ednan Şêx Mıhemed, kazanımların korunması için Devrimci Halk Savaşının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile iki defa görüşme fırsatı bulan Efrîn Özerk Yönetimi Maliye Kurulu Eşbaşkanı Arif Şêxo, "Rêber Apo ve partinin çıkışıyla birlikte Kürdistan'da halkın umudu yeniden canlandı" dedi.

- HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, HDP’nin halkla iç içe olduğunu belirterek, tüm çalışmalarını halkla birlikte yaptıklarını söyledi.

-Geçtiğimiz hafta yemin ederek göreve başlayan Kolombiya’nın solcu cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun ilk işi, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını sağlayan yasayı hazırlamak oldu.