GÜNDEM 14 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KJAR Koordinasyon Üyesi Çimen Şine, Merivan’da tecavüz saldırısından kurtulmaya çalışırken yaşamını yitiren Şilar Resuli için “O, kadınların özgürlük ruhunun ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. İran ve Rojhilat kadınla özgürleşecek” dedi.

- Strasbourg’da 11. yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan Salzgitter DKTM üyeleri, Kürt Halk Önderi'nin özgürleştirilmesi amacıyla yapılan eylemin bütün insanlık için olduğunu belirterek, herkesi görevini yerine getirmeye çağırdı.

- Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Seyfettin Demhat, sivil ve üniformalı kişilerin gece gündüz demeden koğuşlarına baskın yaptığını, bu baskınlarda gece alıp götürdükleri bir arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.

- Cûdî’ye yürüyüş öncesi çağrıda bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, doğa talanına karşı mücadelenin birleşik bir mücadele olduğunu belirtti.

-Türk devletinin 11 Temmuz 2018 yılında Amanos'a yönelik hava saldırısında şehit düşen HPG'li Senger Pola, Kürt halkının mücadele tarihine damgasını vuran binlerce kahramandan biri oldu.

-Türk İçişleri Bakanlığı, 2014 yılında alınan meclis kararını suç sayarak aralarında 7 yıldır tutuklu olan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında soruşturma başlattı.

-Türk Sağlık Bakanı Koca’nın üniversitesi Medipol ile ortaklaşa yerli covid ilacını üreten Atabay şirketlerinin patronu Zeki Bülent Atabay, belgede sahtecilik suçundan hüküm giydikten sonra Kocaeli Açık Cezaevi’ne teslim oldu.