GÜNDEM 14 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürt Halk Önderi’nin fikir dünyasına yeni giriş yapmak isteyenler için bir kitap hazırlayan Alman yazar Peter Schaber’e “İktidarların Öcalan İktidarların Öcalan’dan korkmaları iyi bir şey” dedi.

 Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Newroz Uysal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, tarihteki tecrit örneklerini, güncel görüşme başvurularının reddedilme gerekçelerini, insan hakları alanının tecride bakış açısını ve 'Öcalan yasaları'nın ne anlama geldiğine ilişkin konuştu.

Giresun’daki Espiye Cezaevi'nde tutsaklara dönük yıldırıcı politika uygulanıyor. Sesleri duyulmayan tutsaklar, keyfiyetin diz boyu olduğunu belirterek, insan hakları kurumlarını yardıma çağırdı.

RiseUp4Rojava (Rojava için Ayağa Kalk) 1 Kasım'a başlattığı bir haftalık dayanışma kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, Rojava'yı savunmanın şimdi her zamankinden daha acil olduğunu kaydetti.

Kadın şiddetine karşı 25 Kasım'da yaşam hakkı için tüm kadınları alanlara çağıran KBDH, "Kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla sesimizi yükseltmeliyiz" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, aralarında Fransa, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da olduğu çok sayıda ülkeyi ziyaret edecek. Pompeo'nun Türkiye ziyaretinde Türk yetkililer ile görüşmeyeceği bildirildi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, "radikal İslamcı terörizmle" mücadele için birliğin dış sınırlarının korunmasının yanı sıra Schengen Bölgesi içinde güvenlik önlemlerinin arttırılması konusunda uzlaşıyorlar. 

Fas’ın bağımsızlığını tanımadığı Batı Sahra ile 29 yıldır var olan ateşkesi bozduğu iddia ediliyor.

İskoçya'da çevreci bir milletvekili, İskoçya'da iki golf sahasına sahip olan giden ABD Başkanı Donald Trump'ın servetinin kökenini ve işinin yasallığını belirlemek için yerel hükümeti prosedür başlatmaya çağırdı.