GÜNDEM 14 MAYIS 2022

14 Mayıs 2022 Cumartesi gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk ordusu ve işbirlikçi güçlerin Güney Kürdistan’a yönelik işgal harekatı ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyon üyesi Bese Erzincan, Zap ve Avaşin’de sürdürülen direnişin Zilanların, Şirin Elemhulilerin özgürlük ve direniş çizgisi olduğunu belirterek; her kesimi gerilla direnişi etrafında kenetlenmeye çağırdı.

- KDP’nin, Türk devletinin sponsorluğunda kurup Rojava’ya salmak için hazırladığı Roj güçlerinden ayrılan Ahmed Yusuf Ahmed, KDP’nin bünyesindeki ENKS’nin, tümden Türk devleti ve MİT’in talimatlarını yerine getirdiğini söyledi.

- MKM ve ona bağlı kurumlarda çalışarak Kürt kültürü ile büyüyen Rênçber Agirî, MKM’nin aslında Kürt kültürünün akademisi olduğunu söyledi.

- KCK Aysel Doğan için yazılı bir açıklama yayınlayarak “Bütün yaşamını Kürdistan Özgürlük Devrimine adayan ve bunun büyük mücadelesini veren Aysel Doğan yoldaşın anısı önünde saygıyla eğiliyor, aşkla yürüttüğü mücadeleyi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

- İstanbul, Amed ve Batman’da kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Karadeniz’deki çay üreticisi ve emekçisi kadınlar, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne doğru eyleme giderken haklarını istediklerini söylüyor. Kadınlar “Çay üretmenin, toplamanın zahmetini bilmeyenler çay kanunu hazırlıyor” diyor.

- 1997’de başlayan işgal saldırısının ikinci haftasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şu sözleri tarihe not düştü: Türkiye, büyük bir riskin ve batağın içine girmiş durumda. Ve kaldı ki biz bu işgali, aslında çeliğe su verilme gibi değerlendiriyoruz.