GÜNDEM 14 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-HSM bir yıllık Medya Savunma Alanları savaş bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre 2833 işgalci cezalandırıldı.  İşgalciler 3730 kez yasaklı bomba ve kimyasal silah ile on binlerce kez de havadan ve karadan bombaladı. Saldırılarda 259 gerilla şehit düştü.

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- HDP Şemzînan (Şemdinli) İlçe Eşbaşkanı Yunus Özkoyuncu, seçim çalışmalarına çok uzun zaman önce başladıklarını belirterek, “Bütün arkadaşlarımız büyük bir emekle çalışıyor” dedi.

- Seçimlere ilişkin konuşan CİK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, AKP-MHP iktidarının devrilmesi gerektiğini belirterek, “Dinimizi, Kürtlüğümüzü yaşamak için bu sistemi devirmeliyiz” dedi.

- Yeşiller Sol Parti Mardin milletvekili adayı Psikolog Beritan Güneş, Meclis’te ayrımcılığa karşı mücadele edeceğini söyledi. 

- Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 1. Bölge adaylarından Kezban Konukçu Kok, İstanbul’da en az 20 vekil çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

- Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Çiğdem Özbaş, yüzde 20 oy ve 100’ün üzerinde vekil için özgürlük, demokrasi ve barış isteyen herkesin seferber olması gerektiğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti’nin Wan adaylarından Havin Kiye, Kürtçenin resmi dil olarak anayasal güvence altına alınması ve ana dilde eğitim hakkı için mücadele edeceğini söyledi.

-TEV-DEM Eşbaşkanı Ruken Ehmed, 7 Nisan’da Süleymaniye Havaalanı'na dönük SİHA saldırılarının hedefinin çok yönlü olduğunu belirterek, “Kürt ulusal birliğinin yanı sıra DAİŞ’e karşı mücadelede de hedefleriydi” dedi.