GÜNDEM 14 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Evet, artık 9 kişiydiler ama o irade ve kararlılığın toplamı her şeye yetiyordu. Düşman da bundan çekiniyordu. Genel kapının uzağında konumlanmıştı. Düşmanın yönelimleri ve gerillanın direnişi 3 Eylül'e kadar sürdü. 4. BÖLÜM

- Tıp öğrencisi Enes Kara’nın intiharından sonra tarikat yurtları ve okulları tartışılmaya başladı. Bu okullardan birinden mezun olup ANF’ye konuşan bir kadın, orada yaşadıklarını anlattı.

- Hukuksuz bir şekilde üç ay tutuklu kalan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Berke Gök, sindirilmek için konduğu cezaevinden daha da güçlenerek çıktığını ifade etti ve ekledi: “Başka bir dünya kurana kadar mücadele edeceğimi artık biliyorum.”

- İpekyolu Belediyesi kayyumu HDP’li belediye döneminde yapılan taziye evlerinin elektrik faturasını ödemeyince, VEDAŞ elektrikleri kesti. Elektrik faturasını ödemeyen kayyum, yurttaşlara saat 15.00’dan sonra taziyeyi yasakladı.

- Dersim’in dört mevsimi, doğa güzellikleriyle insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Doğa severler kışın da Dersim doğasının güzelliğine karşı koyamadı.