GÜNDEM 14 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- QSD Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, DAİŞ’li tutukluların bulunduğu cezaevine saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada saldırının işgal altındaki bölgelerde üst düzey MİT yönetimleri ve DAİŞ liderleriyle gerçekleştirildiği tespit ettiklerini söyledi.

- TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, “Biz öyle masa başında kurulmuş bir ittifak değiliz. Herkes bunu iyi bilmeli; biz halkın çıkarları ile kader birliği yapmış, halkın yegane ittifakı ve iktidar alternatifiyiz” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla Maxmur’da başlayan nöbet eylemi devam ediyor. Eylemciler, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü garanti altına alınana kadar gece gündüz demeden ayakta olacağız" dedi.

- Rojhilatê Kurdistanlı sanatçı Hemid Hunermend, İran ve Rojhilat’taki direnişin liderinin kadınlar olduğunu; ‘Jin jiyan azadî’ direnişin onlarca yıllık birikime dayandığını söyledi.

- YJA Star gerillası Ekin Wan, Türk bir kadın olmasına rağmen kendinde evrensel bir kişilik oluşturdu ve özgür bir Ortadoğu’da yaşamak için mücadele etti. Hayali, özgürlük ütopyasını Kurdistan topraklarında gerçekleştirmekti.

- Türkiye’deki ekonomik kriz, yayınevlerini de vurdu. Bazıları kapandı, bazıları da baskı adetini düşürüp evden çalışmaya başladı. Zaten kitap yasaklama gibi baskılarla uğraşan devrimci sosyalist yayınevleri, ekonomik krizle de boğuyor.