GÜNDEM 15 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Ulus-devletlerle ortak yaşamanın asgari koşulu, Kürt öz kimliğinin ve özgür yaşamının anayasal güvenceye kavuşmasıdır. Kürtler savaş içinde olası bir uzlaşma veya bağımsızlık sağlanıncaya kadar, öz savunmaları temelinde demokratik ulus olmayı tüm boyutlarıyla ve öz güçleriyle geliştirmek ve gerçekleştirmekten geri durmayacaklardır.-ABDULLAH ÖCALAN

- Xelifan'da gerillaları katleden güçlerin doğrudan KDP'ye bağlı olduğunu söyleyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "KDP'nin bu yaptıklarının tarihe nasıl geçeceği bellidir fakat Kürt halkı ile birlikte kendilerini de bitirecekler" dedi.

- Onur Direnişi’nin 7’inci günü: Kuzey-Doğu Suriye sınırı boyunca direnişler karşısında umudunu yitiren Türk ordusu için iki seçenek vardı; ya geri çekilecekti ya da direnişi kıracak büyük katliamlar gerçekleştirecekti. Faşist devlet yasaklı kimyasal silahları devreye koydu ve kent merkezini bombaladı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla devam eden ve Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) üyeleri devraldı.

-Türkiye’de barış, demokrasi ve kardeşlikten söz edilecekse öncelikle Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini söyleyen Mardin İl Eşbaşkanı Kuday, tecrit sürdükçe sorunların da süreceğini vurguladı.

- Kürt ve Arap gençlerine seslenen gerilla Arteş Dêrazor, “Sorularınızın cevabını en iyi bu dağlardan alacaksınız. Faşizmin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyin” dedi.

- Türk Gençlik ve Spor Bakanlığı, Boğaziçi protestolarına katıldığı için KYK bursu kesilen ve bunun üzerine açtığı davayı kazanan ODTÜ Öğrencisi Tuna Gözlügöl’ün mahkeme kararına itiraz etti.