GÜNDEM 15 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- NAV-BEL Eşbaşkanı Arife Soysüren ile CDK-S Eşbaşkanları Selma Süren ve İsmail Kardaş “Kürdistanlılar ve dostlarını Cumartesi günü Landgraaf’a bekliyoruz” çağrısında bulundu.

- “Kürtlere karşı bu savaşı durdurun” çağrısıyla sanal medya hesaplarından videolu çağrı yayınlayan İsviçreli parlamenter Fabian Molina, Bern hükümetinden Erdoğan ve çevresine yönelik yaptırım kararı almasını istedi.

- İmralı’ya gitmek için Türk Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan avukatlar, tecridi kırmak istediklerini belirtti.

- Türk devletinin hava saldırısı sonucu 12 Temmuz 2018 yılında şehit düşen HPG'li Helmet Dersim, ardından son nefesine kadar mücadelesini sürdürecek binlerce yoldaş bıraktı.

- Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakan Mahmut Özer’in olmayan Van ziyaretlerinden doğrudan teminle 15 milyon TL’yi yandaş firmalara peşkeş çekti.

- Dönüşüm çiçeğinin tam anlamıyla açması zorlu ve uzun vadeli mücadeleler gerektirecektir. Devletçi sistem biçimlerinin karşılarına çıkardığı muazzam zorluklara rağmen karanlığın içindeki bu ilham verici iğne uçları daha aklı başında, daha adil bir dünya için umut veriyor.

-1996 yılından bu yana Şehit Aileleri Derneği'nde çalışan Emine ana, Maxmur'a yerleşene kadar gittikleri her yere bir eliyle şehitlerinin fotoğraflarını, diğer eliyle çadırlarını taşımış.