GÜNDEM 15 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bêrîtan bebek, elindeki sembolü nasıl günümüze taşıyorsa ismini de günümüze taşıyarak bir tarihi yaşatıyor. Bu sadece bir isim değil, elbet halklar arasında oluşan bağı anlatıyor. Her şey anlamını koruyor.

- Almanya’nın Türkiye’nin kirli politikalarına arka çıktığını belirten Defend Kurdistan İnisiyatifi Üyesi Dr. Mechthild Exo, “Alman devleti sorunun politik olarak tartışılmasını istemiyor ve Kürtlere karşı yürütülen savaşın parçası oluyor” dedi.

- Yunan tarihçi ve sosyal teorisyen George Katsiaficas, Güney Kürdistan’da Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın UCM’de yargılanması gerektiğini belirtti; OPCW’yi ise güç siyaseti yürütmekle eleştirdi. 

-AKP’li belediyenin kentsel dönüşüm zorbalığına karşı günlerdir direnen Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi halkı, “İmza vereceğimiz vardıysa da bu zulüm sonrası vazgeçiyoruz” mesajını verdi. 

- Kürt dili ve kültürü üzerindeki yasaklara tepki gösteren sanatçı ve yazarlar, ulusal bilinç ve duruşun en iyi karşı koyuş olduğunu söyledi.

- Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için Kürtçe, Türkçe ve Almanca şiir ve öykülerin belirtilen adresler üzerinden 14 Ağustos’a kadar teslim edilmesi gerektiği duyuruldu.

- Almanya'da enflasyon, yüzde 7,9’a ulaşarak son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.