GÜNDEM 15 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) Temsilcisi Tolga Kubilay Çelik, Emek ve Özgürlük İttifakı adaylarını destekleyeceklerini, çünkü işçilerin sadece etmek değil, özgürlük de istediğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti İstanbul 3. bölge 2. sıra adayı İskender Bayhan, bu bölgenin işçi emekçi ve Türkiye halkları açısından önemine değinirken, burada burjuvaziyi yenmenin önemli bir yeri olduğunu da vurguluyor.

- Yeşil Sol Parti’nin Yozgat milletvekili adayı Cemal Bilgin, meclise işçi sınıfını katmaya hazırlandığını vurgulayarak, “Burada asıl vekil işçi sınıfı olacak” dedi.

- Yeşil Sor Parti’nin seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren HDP Semsûr (Adıyaman) İl Eşbaşkanı Bekir Gürbüz, Adıyaman’da iddialı olduklarını söyledi.

- AKP’nin Van’da aday olarak gösterdiği ilk üç isim, daha önce işledikleri suçlar ve yolsuzluklarla biliniyor.  Geçtiğimiz yıllarda Van Milletvekilliği yapan Türkmenoğlu, Kayatürk ve Arvas, kayyumlara destek vererek binlerce kişinin işsiz kalmasına da neden

- Yeşil Sol Parti’nin Agirî (Ağrı) milletvekili adaylarından Nejla Demir, Agirî’den büyük göç yaşandığını belirterek, bunun önün geçmek için de çalışacaklarını söyledi.

- PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Şam rejimi ile Türk iktidarının Özerk Yönetim’e karşı ortak bir güç oluşturma hesabı yaptığını söyledi.

- Kuzey-Doğu Suriye kentlerinde yaşayan çocuklar, İmralı’da esir olarak tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için anadillerinde mektup yazdı. 4 bin çocuğun yazdığı mektuplar önümüzdeki günlerde kitaplaştırılacak.