GÜNDEM 15 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Veysi Taş için bir açıklama yayınlayarak “Şehadete ulaşmasıyla birlikte o artık şehitler kervanına katılmış ve Kurdistan’ın bir şehidi olmuştur” dedi.

- Bölgeye dönük yeni işgal harekatına karşı hazırlıkların sürdüğünü belirten Newroz Ehmed, “Siyasi ve diplomatik olarak her açıdan mücadele ve çalışmalarımızı sürdürerek düşmanın bu saldırı ve planlarını boşa çıkartalım” dedi.

- HDP’li Hişyar Özsoy, Erdoğan’ın seçim öncesi Esad ile görüşme çabalarını yorumlarken bunun çok da hızlı olamayacağını vurguluyor. Öte yandan asıl hedefin ise Kürtleri statüsüzlüğe itmek olduğunu söylüyor.

- AYM’de görülen kapatma davasına ve HDP’nin mali hesaplarına tedbirle bloke konulmasına ilişkin konuşan HDP vekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Büyük bir siyasi kampanya yürüterek iktidara cevap vereceğiz” dedi.

- Van’da Türk askerlerinin göçmenlere yönelik saldırıları giderek artıyor. Türk askerlerin saldırısı sonucu yaralanan, cinsel istismara uğrayan ve yaşamını kaybeden birçok göçmen oldu.

- "Harun yoldaştan ayrılmak zor olmuştu. Şehadeti haberi de belli bir düzeyde zorluğu açığa çıkartmıştır. Fakat yaşamı ve duruşuyla bir anlamıyla direniş sahibi olacağını, düşmana darbe vurmadan şehit düşmeyeceğini anlatıyordu. Nitekim de öyle oldu."