GÜNDEM 15 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

--Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele eden HPG gerillaları Egîd Nûda ve Arjîn Destan Bakûr, 14 Temmuz direniş ruhu ile düşmanı Zap, Avaşîn ve Metîna'da yenilgiye uğratacaklarını vurguladı.

- Amed 78’liler Derneği’nden Gani Alkan, “Amed’deki zindan direnişi, bizim referansımız ve mirasımızdır. 14 Temmuz direniş ruhu, bugünün Kürt’ünü yarattı. Koca bir mücadele de bu miras üzerinden şekillendi” dedi.

- İspanya’nın Barcelona kentinde 1. Katalan Enternasyonalist Konferansı düzenleniyor. Bugün başlayacak konferans, “Kürdistan Devrimini Savunmak ve Demokratik Konfederalizm” başlığını taşıyor.

-‘Çözüm süreci’nde oluşturulan Geri Çekilme İzleme Komisyonu’nda bulundukları için geçtiğimiz ay tutuklanan 9 kişinin iddianamesi hazırlandı. İddianamede STK temsilcilerinin yaptığı tüm etkinlikler ‘DTK’ya bağlı oldukları iddiası ile suç sayılıyor.

-15 Temmuz 2016 yılında yapılan danışıklı darbe girişimi sonrası AKP tarafından ilan edilen OHAL ile birlikte yüz binlerce kişi ihraç edildi, dernekler, yayınlar kapatıldı, siyasiler hapse atıldı. Geçen 6 yılın ardından KHK ile ihraç edilen birçok kişi hala bunun etkilerini yaşıyor.

- Türk devletinin saldırılarına karşı Çiyayê Reş'te unutulmayacak bir direniş sergileyen Rohat Dengdar, Şevîn Şemzînan, Demhat Derwêş, Sema Agirîn, Şerda Sosin, Denîz Reş, Xemgîn Qelqelî ve Zîlan Xebat, 17 Nisan'da ölümsüzler kervanına katıldı.