GÜNDEM 16 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Suriye'ye ambargo kalkmasına rağmen Şam hükümetinin Şehba ve Halep’e dönük ambargosu hala devam ediyor. Bedran Çiya Kurd, Rojava’ya hala yardım gelmediğini belirtirken, Özerk Yönetim olarak depremzedelere yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti. 

- Hatay Armutlu’da enkazdan sağ kurtulan yengesinin akıbetini öğrenemeyen Suphi İmseytoğlu, kimlik tespiti yapılamayan cenazelerin de ailelerinden habersiz kimsesizler mezarlığına gömüldüğüne işaret etti. 

- Barınma ve su ihtiyacının başta uyuz ve soğuk algınlığına bağlı boğaz enfeksiyonlarını artırdığını söyleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

- Tevgera Azadî eşbaşkanı Tara Husên, kadınların Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikir ve felsefesi temelinde mücadele ederek 15 Şubat Uluslararası Komployu boşa çıkardığını ifade etti. 

- Dr. Serhat Sezgin, Türk iktidarının depremi Kürtsüzleştirme için fırsata çevireceğini belirterek, “Kurdistan'dan göçü tetikleyecek ve Kurdistan'ı Kürtsüzleştirmesini hızlandıracaktır” dedi. 

- Türk kurumlarının el koyduğu yardımların mağdurlara değil çetelere verildiğini söyleyen HDP Güney Kürdistan temsilcisi Nahide Ermiş, “Herkes inansın ki HDP kampanyasına bağışlanan her şey mutlaka mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır” dedi.