GÜNDEM 16 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin bütün hazırlıklarının tamamlandığını bildiren KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, “Cumartesi günü hiç kimse evinde kalmamalı ve herkes ulusal renkleriyle festivaldeki yerini almalı” çağrısını yaptı.

-17 Nisan günü karadan gelen işgalcileri Zap direniş tepelerinde ilk karşılayan, Komutan Agir oldu. Bir şahin gibi vuruştu. Yaklaştırmadı askerleri direniş tünellerine. Ardında ilmek ilmek isyanla örülü bir yaşam bıraktı. Emsalsiz direnişiyle Zap direnişinin sembol komutanlarından biri oldu.

-Genç yaşta Kürt Özgürlük Hareketine katılan YJA Star gerillası Çavrê Firîşte, 16 yıllık mücadelesinde tüm görevlerini yerine getirerek hakikati temsil eden bir militan oldu.

-Fransa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına “Gün tecridi kırma, gerilla direnişini sahiplenme günüdür” diyerek, festivale katılım çağrısında bulunan CDK-F ve TJK-F, festival için kalkacak otobüslerin adreslerini ve kalkış saatlerini duyurdu.

- Topyekun saldırıların ancak topyekun direnişle boşa çıkarılacağını vurgulayan Kürdistan gençlik örgütleri, Avrupa’da yaşayan Kürdistan gençliğinin, festivale Uzun Yürüyüş motivasyonuyla katılıp öncü rolünü oynamasını istedi.

- Avukat Cemal Demir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında bir nevi fiilli idam cezasına dönüştürüldüğünü söyledi.

-