GÜNDEM 16 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kongra Star’ın 9’uncu Kongresi’nde kadın mücadelesi için yeni bir sürecin başladığı ve bu mücadelenin 2023 yılında zirveye ulaşacağına vurgu yapıldı.

- Kongra Star Koordinasyon Üyesi Rihan Loqo, 9'uncu kongrelerine ilişkin, kadın mücadelesinin şimdiye kadar edindiği tecrübeyi Jin Jiyan Azadî şiarıyla yeni mücadele haritası ile birleştirecek olan tarihi bir kongreyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

- Zenobiya Kadınlar Topluluğu Sözcüsü Sewsen Xelef, kadınların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi temelinde her alanda kendilerini örgütlediklerini, bu yıl daha da güçleneceklerini söyledi.

- Kato Marinos'ta şehit düşen HPG gerillası Tîrêj Zagros, bir yazısında Sakine Cansız'ı (Sara) tanıyıp anladıkça nasıl etkilendiğini ve bu etkilenmenin Kürt Halk Önderi'ne bağlılığındaki payını vurguladı.

- AKP hükümeti halkın alım gücünün, sürdürülebilir tarım ve ucuz gıda için çiftçinin, ülkede refahın artması için esnafın, sanayicinin düşünüldüğü bir politika yerine yandaş sermaye karı üzerinde enerji politikaları uyguluyor.

- Kuzey Kurdistan'ın yanı sıra Türk metropollerindeki Kürt ve Alevi mahallelerinde bir devlet politikası olarak uyuşturucu ve fuhuşu yaygınlaştıran AKP-MHP iktidarı, çeteleri geliştirip büyütüyor. Okmeydanı, bunu örneklerinden biri.