GÜNDEM 16 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Werxelê Tepesi’nde işgalci Türk ordusunun kimyasal silah kullanmak için yaptığı hazırlıklar görüntülendi. Türk askerleri, savaş tüneline kimyasal gazları bırakmak için basınçlı hava püskürten hortum döşüyor.

- KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil, emekçilerin reva görülen bu ücretlere önümüzdeki süreçte karşı çıkacaklarını belirterek, “Kötü gidişata ‘dur’ diyecek iradeyi ortaya koyacaktır” dedi. 

-AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Gülşen Orhan, Van’da yapılan ihaleleri talimatla yakını olan Sami Orhan’a veriyor. Sami Orhan, son olarak Gülşen Orhan’ın talimatıyla yaklaşık 4.700 TL’lik bir ihale aldı.

-Ekin Van’ın anlatıcı olma serüveni Ankara’da başlıyor. Ankara’dan Van’a, oradan dağlara yürüyor. Çiyayê Reş Direniş Alanı’na kadar uzanıyor ve bir 15 Mayıs sabahında Ekin oluyor Zap.

- Van’da 9 Mayıs’ta tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer ve 79 yaşındaki Hadi Özer’in kızları Naime Özer, ikisinin de sağlık durumunun giderek kötüleştiğini söyledi.

-Sıcaklığın Avrupa ve Kuzey Afrika'da orman yangınlarına neden olması nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi. Fransa, İspanya ve Fas yangınlarla mücadele ederken, rekor sıcaklık Çin'i vurdu; Portekiz ise 'olağanüstü durum' ilan etti.