GÜNDEM 17 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, depremden etkilenen Kürt-Alevi halkının, Türk devletinin soykırım ve işgal planının farkındalığıyla üzerinde filizlendiği topraklarını terk etmemesi çağrısında bulundu. 

- Şoreş Beytüşşebap komutasında, Sîyanê’deki esir kampını savunan gerillalar, döneme damgasını vurdu. Türk devletine yenilgilerinden birini yaşatıp özgür insan iradesinin yüceliğini orta koydular. 

- HDP Milletvekili Murat Çepni, depremin bir felakete dönüşmesinin, devletin plansız, bilimsel gerçekleri reddeden ve halkı örgütsüzleştirme politikasının sonucu olduğunu söyledi. 

- HDP Milletvekili Sait Dede, depremin vurduğu kentlerde biri olan Semsûr'da korkunç bir tablo mevcut olduğunu belirterek, şehrin yüzde 80’inin yıkıldığını söyledi. 

- Eşbaşkan Bekir Gündüz, deprem felaketinde Semsûr’un en geç gündem olan ve en geç müdahale edilen bir kent olmasından dolayı can kayıplarının fazla olduğunu ifade etti; bu nedenle de inisiyatif alıp kent insanına çare olmaya çalıştıklarını söyledi.

- CÎK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Kurdistan halkına seslendi: “Gelin el ele tutuşalım; insanlarımızı bu zalim devlete muhtaç etmeyelim. Avrupa’da iki-üç milyon Kurdistanlı var. Her biri 10 euro verse orayı yeniden inşa ederiz.”

- 15 Şubat Komplosunu kınayan Kerküklü yurttaşlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin tüm dünyaya yayıldığını ve artık fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade etti. 

- Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki eylemini aylardır sürdüren Xoşnav Ata, İsviçre’de Uluslararası Af Örgütü yetkilileriyle görüştü.