GÜNDEM 17 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-30 yılda Türk ordusuna ait 48 helikopter düşürüldü. Bunun 10 tanesi, sadece dört ay içerisinde Medya Savunma Alanları’nda vurularak imha edildi.

- Kürdistan’da kayyumlar eliyle sosyal kırım politikalarının sürdüğünü belirten HDP’li Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Davut Kesen, ”Türkleştirme politikaları tekrar devreye girdi ve toplumun dengesi bozuldu” dedi.

- Türkmen bir ailede doğup Kürdistan Özgürlük Mücadelesine inanan yiğit bir savaşçıydı Haydar Erdoğan. Toplumsal inşa çalışmalarından zindanlara, oradan Botan dağlarına uzanan inancın adıydı.

- İçinde yaşadığımız karanlıktan çıkmanın yolunun halkın örgütlü mücadelesi olduğunu kaydeden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bu mücadelenin bir nüvesi olduğunu söyledi.

- Van’a gelen Süleyman Soylu‘nun yanından ayrılmayan ve esnaf gezisi sırasında halktan biri olarak davranan kişinin, HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan kadınlardan biri olduğu ve oğlunun, geçtiğimiz aylarda kayyum belediyesinde işe alındığı ortaya çıktı.  

-Bugün “İşgale ve soykırıma karşı Kürdistan’ı savunacağız, Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz” sloganıyla 30’uncusu gerçekleştirilecek geleneksel Uluslararası Kürt Kültür Festivali takip edilecek.

- Türkiye ve Kürdistan illerinden Şırnak'a gelen birçok örgütün “Savaş yıkımına ve doğa talanına karşı yürüyoruz” şiarıyla Cûdî’ye yapacağı yürüyüş takip edilecek.