GÜNDEM 17 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi komutanlarından Sorxwîn Avesta, “Pençe-Kilit adını duyduğumuzda Zap’a kilitleyeceğiz, dedik ve kilitledik. Çıkmalarına da izin vermeyeceğiz” dedi.

- Savaşın, sadece gerçekleştiği mekan olan Kürdistan’la sınırlı olmadığını belirten YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, "Bu savaşın sonuçları da sadece ülkemizle sınırlı kalmayacaktır" dedi. 

- Kürdistan Özgürlük Gerillaları, işgalci Türk askerlerini Girê Cûdî Direniş Alanının derinliklerine çekerek vurdukları eylemi ve sonrasını kamera kaydına aldı.

- Türk devletinin Minbic ve Til Rifet’e yönelik işgal tehdidini ciddiye aldıklarını belirten Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş, büyük bir savunma savaşına hazır olduklarını vurguladı.

-“Ağrı’nın isyan kızı” Sema Yüce, 24 yıl önce bugün 17 Haziran 1998’de 84 günlük yaşam mücadelesinin ardından şehit düştü.

-24’üncü şehadet yıl dönümünde Sema Yüce şahsında Haziran şehitlerini anan PAJK Koordinasyonu, “Şehitler özgürlük tutkumuzu büyütmekte, düşmanı yenme gücü vermekte ve zaferi müjdelemektedir” ifadelerini kullandı.

- İnsan hakları kuruluşları ve hukukçuların organizesiyle 18-19 Haziran tarihlerinde “28 Yıllık PKK Yasağı: Şimdi Biz Konuşuyoruz” adıyla iki günlük forum düzenleniyor.

- Amed’de 16 Kürt gazetecinin tutuklanmasını değerlendiren gazeteci Sedat Yılmaz, baskının her dönem değişse de aynı amaca hizmet ettiğini, Kürtlerin, kadınların, emekçilerin ve farklı inançların haberlerinin de karartılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

- AKP’li yöneticiler, Van’ın Bahçesaray ilçesinde birçok kişiye kripto para kazanarak zengin olacaklarını vadederek dolandırdı.