GÜNDEM 17 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

KON-MED, 27. yılına giren Almanya'daki PKK yasağının sona ermesi için Cumartesi günü düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Sol Parti, İsveç'in 1980'li yılların sonlarında Olof Palme'yi öldürmekle suçladığı Kürtlerden özür dilemesini istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Alman mevkidaşı Heiko Maas, ABD'nin seçilmiş yeni başkanına "transatlantik" yeni bir anlaşma önerdi. Bu öneride Türkiye'ye karşı ortak tutum da yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Türkiye'nin "çok agresif" eylemlerini konuştuğunu belirtti.

Polonya’daki kürtaj hakkı mücadelesini anlatan Nilgün Yelpaze, sağcı tüm iktidarların kadını sisteme işçi, devlete asker doğurmakla yükümlü “rahim” olarak gördüğünü anlatıyor.

Aralarında sanatçı Roger Waters ve çok sayıda ödül sahibi yönetmen Ken Loach'ın da olduğu ünlü isimler, Belçika'da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Kürt kız çocuğu Mawda için adalet çağrısında bulundu.

Peru'da protesto eylemleri sonucunda Cumhurbaşkanı vekili Manuel Merino'nun istifa etmesi ardından parlamento merkez sağcı Francisco Sagasti'yi yeni Cumhurbaşkanı olarak seçti.

İsviçre’de yapılan ve 50 yıl kadar sürmesi planlanan bir çalışma sonucunda bazı ağaç türlerinin 3-4 derecelik bir sıcaklık artışına dayanıklı olmayacakları anlaşıldı. 

Tüm dünyanın Covid-19’a odaklandığı bir ortamda Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, diyabetin özellikle Afrika’daki on milyonlarca insan için yarattığı tehlikeye dikkat çekildi