GÜNDEM 17 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- Amed Yeşil Sol Parti adayı Mehmet Emin Aktar, herkesi sandığa oy vermeye çağırırken oyların korunması gerektiğine de dikkat çekti.

- Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nın önemine dikkat çeken Yeşil Sol Parti Mûş adayı Sümeyye Boz, “Ana dilde eğitimin önünün açılması, Kürtlerin bir statüye sahip olması gibi birçok çalışmayı esas alacağız” dedi.

- Yeşil Sol Parti’nin Wan’daki kadın seçim bürosu açılışında konuşan Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt ve kadın düşmanı rejimin gideceğini, Yeşil Sol’un yeni dönemin belirleyicisi olacağını söyledi.

- Yeşil Sol Parti Bedlîs Milletvekili adayı Semra Çağlar Gökalp, ihlallere karşı duracaklarını belirterek, eşit ve adil olmayan infaz yasalarının kaldırılması, insanlık onurunu koruyan yasaların geçirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

- Kendisini ‘sosyalist feminist’ olarak tanımlayan Yeşil Sol Parti İstanbul 2. bölge adaylarından Özgül Saki, tek bir oyun bile ziyan olmaması gerektiğini belirterek, “Çok daha fazla sayıda milletvekilini Meclis’e taşımak hayatidir” dedi.

- Deprem sonrası yargılamaların şimdiye kadar basit ve bilinçli taksir ile yapıldığını hatırlatan Avukat Mehmet Kaya, suçluların 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanması gerektiğini söyledi.