GÜNDEM 18 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin saldırılarına karşı Zap’ta amansız bir direniş sergilendiğini belirten HPG ve YJA Star gerillaları, bu direniş sayesinde düşmanın hesaplarının boşa çıktığını ifade etti. 

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Deprem felaketinde Türkiye’de devletin çöktüğünü ifade eden KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, AKP hükümetinin özel savaş yöntemleri ile depremle ilgili gerçeklerin üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. 

- HDP Milletvekili Muazzez Orhan, depremin üzerinde 13 gün geçmesine rağmen yeterli bir arama kurtarma yapılmadığı için binlerce insanın enkazın altında hayatını kaybettiğini söyledi.

-Hatay’da büyük hasara neden olan depremde Rende İnşaat Şirketi’nin yaptığı 2 yıllık apartmanın enkazında kalan kardeşi ve yeğeninin çıkarılması için 13 gündür çabalayan Nihat Sönmez, “Tek isteğim cenazelerime kavuşmak” dedi. 

-Van Büyükşehir Belediyesi, kendi personeline kişi başına 50 bin TL harcırah vererek deprem bölgesine gönderdi ancak daire başkanları ve 480 personel, aşevi dışında bir çalışma yürütmeden geri döndü. 

- Türkiye ve Kürdistan’ın birçok merkezinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.