GÜNDEM 18 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Ulus-devletçilik mantığı aşılmadıkça, hiçbir proje Ortadoğu’yu yaşadığı derin bunalımlar ve sorunlardan kurtaramaz, çatışmalar ve savaşlardan alıkoyamaz.-ABDULLAH ÖCALAN

-Türk devleti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Eylül ayında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne cevap verecek; fakat avukat Erol tek yolun bu olmadığını ve bir ay önce bu konuyu BM’ye de taşıdıklarını söyledi.

-Herekol’da bir kış kampındayız. Birazdan anlatacaklarım, Türk devleti ne yaparsa yapsın gerillanın onurlu özgürlük mücadelesine asla engel olamayacağının göstergesidir.

-Geçtiğimiz yıl Düsseldorf’ta silahla yakalanan MİT elemanı Ali Demir’in işbirlikçisi Aziz D. hakkında açılan soruşturmaya rağmen tutuklama kararı çıkmadı.

-Cephenin önü-arkası demeden ‘tek görev ülkenin ve halkın savunması’ doğrultusunda hareket eden HPC, tümü gücüyle öz savunma görevlerini yerine getiriyor.

-Tecridi kırmanın tek yolunun Demokratik Ulus paradigması olduğunu söyleyen Maxmur Halk Meclisi Divanı Eşbaşkanı Neşat Kara ve Şehit Aileleri Derneği Eşsözcüsü Sultan Yıldıztan, Erdoğan faşizminin mücadele karşısında yenilgiye uğrayacağını vurguladı. 

-Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, ayrıştırıcı ve öğretmenleri bölen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) iptal edilmesi gerektiğini söyledi.