GÜNDEM 18 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP iktidarı, sandıklardan oy çalmanın yanı sıra seçmen taşıma, sandık birleştirme ve 'olmayan adreslerde yaşayan seçmen' gibi yöntemlerle senelerdir hilelere başvuruyor.

- Yeşil Sol Parti Amed İl Eş sözcüsü Abbas Şahin 14 Mayıs’taki kararlarının 28 Mayıs’ta da geçerli olduğunu ve Kılıçdaroğlu’nu tercih edeceklerini söyleyerek, faşist iktidara daha da güçlü cevap vereceklerini belirtti.

-Özgürlük Nöbeti’ni devralan KOMAW üyeleri adına konuşan şehit annesi Xane Yıldız, “80 yaşına girdim, Önderliğim için 100 yaşına da gelsem şuracıkta otururum. Biz Serok Apo’yu istiyoruz. Anneler olarak artık tahammülümüz kalmadı” diye konuştu.

-‘Haki yoldaş, Kürdistanlı olmadığı halde, kimsenin Kürdistan'a yanaşmaya cesaret edemediği bir dönemde kan vermenin büyük örneğini sunmuştur. Daha sonra kurtuluş için yaşamak ve gerektiğinde direnerek şehit olmak, büyük oranda bu adıma bağlı olmuştur.” Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmelerinden yapılan bir derleme

- FEDA, "28 Mayıs’ta tekrarlanacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine motive olmalı, kazanma şiarı ile hazırlanmalıyız. Gece gündüz çalışarak kazanmalıyız" açıklamasında bulundu.