GÜNDEM 18 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- İstanbul Kadıköy’deki Yeşil Sol Parti’nin standında bulunan “Kilosu 30 TL olan soğana sakın oy verme” afişi, ekonomik krizden bunalan vatandaşın ilgisini en çok çeken şeylerden biri.

- Meletî’de çıkarılacak her bir milletvekilinin ülkede ‘değişim rüzgarı’ yaratacağını dile getiren Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Perihan Kocakaya “Tarihi zaferin eşiğindeyiz, iddialıyız. Değişim için hazırız” dedi.

- Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adaylarından Taylan Ertaş, “14 Mayıs’ta halkların partisi Yeşil Sol, Wan’dan tüm milletvekillerini çıkartarak 8-0 yapacak” dedi.

- OHAL kararnamesiyle depremzedelerin arazilerine el konulması yönteminin depremde oluşan organizasyonsuzluğun bir devamı olduğunu vurgulayan avukat Ergin Sözen, “OHAL sonrası yapılan işlemler hakkında mutlaka suç duyurusunda bulunulmalı” dedi.

- Kürdistan ve dünyanın dört bir yanında özgürlük mücadelesi için Rojava’ya geldiler. Kimileri yaralandı, kimileri şehit düştü. Hepsi bir iz bıraktı. Kimisinin ayakkabısı, kimisinin kefiyesi kimisinin de şehadet belgesini büyük ruhla sahiplendiler.

- Dünyanın önde gelen sodalı göllerinden biri olan Wan Gölü’nde yaşayan tek balık türü olan İnci Kefali’ni, üreme dönemi olduğu gerekçesi ile avlama yasağı başladı. Ancak akarsular ya kurumaya yüz tutmuş veya göl çöp taşıyor!