GÜNDEM 18 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Amed’de bedenini ateşe veren Mehmet Akar’ın eylemi karşısında şehitlerin anısına sahip çıkılacağını ifade etti. KCK ayrıca kendini yakma eylemlerinin son bulmasını istedi.

- Kimyasal silah kulanacak kadar namert bir düşmanla savaştıklarını belirten YJA Star gerillası Arin Xalid, “Bitireceklerini sandılar ama bitirmediler. Kinimizi daha fazlalaştırdı” dedi. 

- Aynı coğrafyada, birbirine yakın köylerde dünyaya gelen Binevş Agal ve Hozan Mizgîn’in yolları, şehadetlerine kadar Kürt Özgürlük Hareketi’nin farklı mücadele sahalarında kesişti.

- Kuruluşu, 15 Ocak 2005’te ilan edilen Yekîtiya Star ile kadın örgütlülüğü sınırları aşarak tüm bölgeye yayıldı. Bu örgütlenmeye artık sadece Kürt kadınları değil, tüm bileşenlerden kadınlar da dahil oldu. Rojava’da büyüyen kadın mücadelesi yazı dizisinin ikinci bölümü

- ÖHD Kadın Komisyonu, çocuklara yönelik cinsel saldırıdan yargılanan Y.Y.’yi beraat edip ’tövbe etmeye’ çağıran mahkemeye tepki gösterdi.