GÜNDEM 19 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Metîna’da bulunan Girê Şehîd Pîrdoxan savaş tünellerine dönük kullandığı taktik nükleer bomba ile kimyasal silahın patlama anları kameralarla kaydedildi.

-1999’dan bu yana 8, son 10 yılda ise sadece üç kez İmralı’ya heyet gönderen CPT, bu süre zarfında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve işkenceyi önleme değil, ‘izleme komitesi’ haline geldi.

- Jîna Emînî şahsında katledilen kadınları anan Avrupa Kürt Kadın Hareketi, kadın katliamlarına karşı tüm kadınları bulundukları alanlarda mücadeleyi yükseltmeye, Jîna Emînî’nin sesi olmaya çağırdı.

– MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, Rêzan Amed'in cesareti, pratik çözüm gücü ve siper yoldaşlığıyla hep yol gösterici olduğunu belirterek, “Anısıyla, yarattığı değerler ve idealleriyle onurumuz ve savaşma gücümüz olmaya devam edecektir” dedi.

-Eğitim Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, Türkiye’de eğitim-öğretimde en büyük problemin Kürt çocuklarının kendi anadillerinde eğitim almaması olduğunu söyledi.

-Gazeteci-yazar Roni Nasırkaya, son yıllarda Kürt coğrafyasında yaşananları öykülerle anlatmaya çalışıyor. ‘Besna’da da bu gerçek hikayeleri okuyucuya ulaştırıyor.