GÜNDEM 2 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şengal katliamının yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anan KJK Koordinasyonu, "Uluslararası toplum ve kurumlar, kadın hareketleri, tüm demokratik güçler fermanın devamı olan T.C saldırılarına karşı tutum almalıdır" dedi.

-Alevi kurumlarını hedef alan faşist saldırıları kınayan KCK, yeni bir katliam hazırlığı anlamına gelen bu saldırıya karşı demokrasi mücadelesi vermenin Hüseyini gerçekliği güncellemek olduğunun altını çizdi. 

- İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, AKP iktidarında 978 kişinin cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bu, korkunç bir bilanço. Nereye koyacağımızı bilemediğimiz bir utanç bilançosu” dedi.

- Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan kardeşi Gökhan Yıldırım’ı ziyaret eden Erkan Yıldırım, kardeşinin artık yürüyemediğini, görüşe tekerlekli sandalyede geldiğini, fazla zamanın kalmadığını söyledi.

- PKK'nin fedakar, cesur ve ülkesine karşı sonsuz sevgiyle dolu komutanlarından biri Sarı İbrahim olarak tanınan Ramazan Toptaş'tı. O, 1982'den 2006 yılına kadar Kürdistan gerillası olarak sayısız savaşa katıldı ve dağlara gelen binlerce genci gerilla olarak eğitti.

- Bitlis’in Mutki ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, belediyeye hibe edilen 250 ton sıcak asfaltı Batmanlı bir firmaya sattı. Şikayete rağmen 8 aydır işlem yapılmıyor.

- KON-MED, Êzidî Soykırımı’nın yıl dönümünde 'Özgür ve Özerk Şengal için Direnişi Büyütelim' şiarı ile Almanya’da yapılacak eylem ve etkinliklere güçlü katılmaya çağırdı.