GÜNDEM 2 ARALIK 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Demokratik sosyalist yaşamın ancak topluma dayalı kurulabileceğini ifade eden PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, toplumun Devrimci Halk Savaşı perspektifiyle daha yetkin, daha yoğun ve örgütlü bir biçimde sürece dahil olması gerektiğini söyledi.

- PKK Destanı ile müzikal çalışmayı farklı bir boyuta ulaştıran Awaza Çiya Ekibi, müzikal film olan PKK Destanı ile PKK tarihi ve gerillanın hakikatini anlattı.

- KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük felsefesini yaymak için herkesten daha çok mücadele etmesi gerektiğini, bunun en çok kadınların görevi olduğunu söyledi.

- Bir grup Avrupa Parlamentosu üyesi AB Komisyonuna gönderdikleri bir mektupla Türkiye’nin Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik askeri saldırılardan duydukları endişeyi dile getirerek AB'yi tepki göstermeye çağırdı.

- AKP Muş İl Örgütü tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Malazgirt kutlamalarının giderlerinin kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiği ortaya çıktı.

-HDP Milletvekili Sezai Temelli, Türk iktidarının derinleşen yapısal krizden çıkış için sarıldığı savaş ve yayılmacı politikalarla çıkmaz bir sokakta debelenmekten öteye gidemediğini söyledi.

- FEDA Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, TJA’yı hede alan siyası soykırım operasyonunu kınayarak, “Kirli ve kanlı ellerinizi kadınlardan çekin” dedi.