GÜNDEM 2 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek

- Yeşil Sol Parti Amed adaylarından Sevilay Çelenk, sahada yürüttükleri çalışmalara ilişkin konuşarak, “Halkımız kadın vekillerin parlamentoda güçlü olmasını istiyor” dedi.

- ÖHD Seçim Güvenliği Komisyonu, sandık güvenliğinin seçimin kaderini belirleyeceğini ifade ederek en büyük görevin müşahitlere düştüğünü belirtti.

- AKP’nin yenilgiye uğratmanın Kürt meselesinde yeni çözüm süreci başlatacağını vurgulayan HDP Onursal Başkanı ve Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi Onursal Üyesi Ertuğrul Kürkçü, Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısında bulundu.

- Hakkari’nin Kurdistan tarihindeki önemine işaret eden Yeşil Sol Parti adaylarından Vezir Parlak, “Birçok çelişkiyi, kırılmayı kaldırarak birlik oluşturmalıyız. Büyük bir Kürt ailemiz var. Mücadelemiz haklı, taleplerimiz meşrudur” dedi.

- Yeşil Sol Parti, HEP’le başlayan geleneğin şimdiye kadar vekil çıkaramadığı Elazığ’da bir ilke hazırlanıyor. Yeşil Sol Parti, Elazığ’dan en az bir vekil çıkarmayı hedefliyor.

- Wan’da esnaf bulundukları dükkânlara ve binaya Erdoğan'ın pankartının asılmasını istemeyince, pankartı zorla astıran Van Valiliği pankarta da polis koruması verdi. Pankarta 24 saat boyunca nöbet tutan polisler tarafından korunuyor.

- Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye Üyesi Ferzende Munzur, CPT’nin görevini yapmayarak, Türk devlet politikasına hizmet ettiğini söyledi.

- PKK tarihine bir daha silinmemecesine altın harflerle yazılan şehit gerçekliği, her zaman Özgürlük Mücadelemiz içerisindeki tarihsel süreçlerin temsilini yaşayan/yapan olarak anlam kazanmıştır.

- Serxwebûn gazetesinin 496. sayısı “Özgür İnsanla Özgür Yaşamı Yaratma Zamanı’ manşetiyle çıktı.