GÜNDEM 20 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Yürütme Konseyi Üyesi Zerîn Rûken, “İran, kadınların iradesi ve örgütlülüğüyle özgürleşecektir. İran rejimini aşacak olan kadın devrimidir” dedi.

- Kürt halkını yok etme projesi sonlanmadıkça savaş ve direnişin de süreceğini söyleyen PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, “Direnmemiz, keyfi bir karar sonucu değil, tarihi bir zorunluluktur” dedi.

– Saadet ve Sertaç, ölümün değil, yaşamın ve direnişin simgesi olarak kazındılar Kürdistan halkının yüreğine ve aklına. Namus anıtı, yenilmez gerillacılığın ilk fedaileri olup hayat verdiler.

- Bursa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından bir soruşturma kapsamında müdafilik hakları engellenen Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatları, asıl amacın işkenceyi gizlemek olduğunu söylüyor.

- Çevre ve Yerli hakları grupları kritik yağmur ormanlarının daha fazla korunmasını talep ederken, resmi rakamlara göre Brezilya'nın genişleyen Amazon bölgesinde bu yıl şimdiye kadar 2021'in tümünden daha fazla orman yangını görüldü.

- Japonya, ülkenin gördüğü en kötü tayfunlardan biri tarafından vurulurken, dokuz milyon kişiye evlerini boşaltmaları söylendi.