GÜNDEM 20 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 19 Temmuz Devrimi'nin, insanlara mücadele etmek istedikleri takdirde sınırların olmadığını gösterdiğini kaydeden YPJ Komutanı Newroz Ehmed; “10 yılda kadınlar büyük bedeller ödedi ama buna karşı dünyanın birçok yerinde kadınların umudu olmayı başardık" dedi.

- Suruç için Adalet Platformu’nun yıllardır süren çabasıyla devam eden dava süreci, tüm engellemelere rağmen katliama olanak sağlayan asıl tabloyu gün yüzüne çıkarıyor. Davanın avukatları, yeni yargılama sürecinde Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep ediyor.

- İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, “Bizim herhangi bir parça yapılan saldırıyı Kürdistan’a yapılmış olarak görmemiz gerekiyor” dedi.

- Yiğitler, dağların göğsünde yetim hakkının intikamını almaya devam ediyor, haydutlardan ve hainlerden. Yiğit Xemgîn Amed (Yıldıray Arslan) de bu demde, yetimin savunuculuğunu yapmada kavga halindeyken düştü kızıl toprağa.

- 3 Ağustos Şengal Soykırımı’nın 8. yıl dönümü dolayısıyla Êzidî Kadın Hareketi TAJÊ öncülüğünde Sinûnê’de yürüyüş düzenlenecek.

- Çin'de, Fuzhou kentinden polis memurları bir apartman hırsızlığını araştırdı. Duvara ezilmiş ölü bir sivrisinek dışında hiçbir tanık bulamadılar. DNA analizinden sonra, eylemlerini doğrudan itiraf eden şüpheliyi buldular.