GÜNDEM 21 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Geçtiğimiz günlerde Türk devletinin saldırısında şehit düşen Bêrîvan Zîlan’ı anan Ronahî Serhat, “Heval Bêrîvan, kadın özgürlük mücadelesinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynadı. Katılımından bu yana öncü bir gerilla, kahraman bir komutan oldu” dedi.

- KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cavîd’i anlatan mücadele arkadaşı Ehwen Çiyako, “Heval Rêzan gerçekten de numuneydi, mütevazıydı ve çok seviliyordu. Rojava Devrimi’nin tecrübesini Rojhilat’a taşımak istiyordu” dedi.

- Cezaevlerinden art arda gelen ölümlerin önlenebilir olduğunu vurgulayan İHD’den Nuray Çevirmen, bunun yapılmamasının ise insanlık suçu olduğunun altını çizdi.

- Yaşam ne methetmek ne de yerin dibine batırmak, yaşamak işte… Seni yaşama çekmeli zaman. Abartılmış her olgu gibi tehlikelisin. ‘Üstü kalsın’ diyebilmeli sana, kısa ömürler tercih edilebilmeli bazen, gözü kapalı bir savaşa dalınabilmeli, seni de tüm yaşamı da ‘BİR’ de sizsiz yaşayabilmeli…

- Bir sonbahar gününde silüetinin hafızamda kalmadığı o gerillaya dair bahar aylarında duyumlar alıyorum. Sonra zamanımız kesişiyor ve hikayesini kendisinden dinliyorum Şoreş Masiro’nun.