GÜNDEM 21 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, AKP-MHP yönetimi sayesinde Türkiye’nin dünya terörizminin merkezi haline geldiğini; kaynak, ilişki, finansman, eğitim ve barınmanın Türk hükümeti tarafından sağlandığını söyledi.

- Yargıtay Başsavcılığının HDP kapatma davasına sonradan eklediği belgeleri ‘delil’ olarak değerlendiren AYM üyesine yaptıkları itirazı reddettiğini belirten Avukat Serhat Eren, hâkimin tarafsızlığını ve bağımsızlığını ise o nitelendirmeyle yitirdiğini anlattı.

-Yazar Elî Kerîmî, "Sinûrên jêr pê xirawekan" isimli kitabında KDP'nin “Qiyade Moqete” (Geçici Yönetim) döneminde Doğu Kürdistan'a yaptığı ihaneti anlatıyor.

- Van Valiliği bünyesinde faaliyet yürüten Van Yatırım İzleme Komisyonunda 20 milyon TL’lik ihale vurgunları gerçekleşti. Bir mühendisin başvurusu üzerine Yatırım İzleme Komisyonu Başkanlığında müdürlük yapan Mehmet Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı.

-‘Jin, jiyan, azadî’ terkibini anlamazsak her gün katledilen kadınların birer devrim gerekçesi olduğunu da unutabiliriz. Varlığımız, yaşamımız ve özgürlüğümüz için örgütlü mücadele, her kadının sorumluluğudur.

- TJK-F, başta KJK Yürütme Konseyi Üyesi Delal Nurhak olmak üzere farklı alanlarda şehit düşen kadın gerillalar için 24 Eylül Cumartesi günü düzenleyecekleri anma etkinliğine katılım çağrısı yaptı.