GÜNDEM 21 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-“Türkiye meşru savunma hakkını kullanıyor” diyerek işgal saldırılarına arka çıkan Alman hükümetinin aksine Federal Meclis’in Bilimsel Hizmetler Dairesi, Türk devletinin uluslararası hukuk çiğnediğini rapor etti.

- HPG ve YJA Star gerillaları Lamiya Welat ve Rizgar Çetin, savaşı zaferle taçlandıracaklarını söyledi.

- Suriye Êzidî Birliği Üyesi Silêman Cafer, Türk devletinin Kürtsüzleştirmeye dayalı uzun vadeli işgal planını sürdürdüğünü belirterek, “Federe Kürdistan Hükümeti de kendine gelmeli ve işgale yardım etmemeli” dedi.

-ARSİSA yöneticisi Mahmut Pala, “Her ev, Kürtçe için bir okul; anne ve babalar da birer öğretmen olmalıdır” diyerek, her alanda Kürtçe konuşma ve yazma çağrısında bulundu.

- Fabrikalarda en büyük sömürüye göçmen işçilerin maruz kaldığını belirten Güldes Önkoyun, “Ne Cumhur ne de Millet İttifakının tehdidine meydan vermeyecek şekilde göçmen işçiler için mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi.

- Yunanistan, Türk devletinin Yunan hava sahasını “benzeri görülmemiş” bir şekilde ihlal ettiğini belirterek, “Türk provokasyonu” dedi.

-Sanatın kendisi için yaşamın anlamı olduğunu söyleyen Ressam Jûliya Adil, “Resimlerimde kadınlar için parlak bir gelecek çiziyorum ve resimlerimle kadınları mutlu etmek istiyorum” dedi.