GÜNDEM 21 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- HDP ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun 2015’te stratejik bir iş birliği yaptığını hatırlatan Yeşil Sol Parti İstanbul adaylarından Turgut Öker, Yeşil Sol Parti’nin Alevilerin de partisi olduğunu söyledi.

- HDP Colemêrg (Hakkari) İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut; Yeşil Sol Parti ile Hakkari’de oyların yüzde 100’ünü almayı, 3 milletvekilinin de meclise göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

- AKP-MHP iktidarına karşı kazanacaklarını söyleyen Yeşil Sol Parti Amed adayları Sevilay Çelenk ve Halide Türkoğlu, daha fazla örgütlenerek tek adam rejimini göndereceklerini belirtti.

- Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayı Gülderen Varlı, yurtsever bilinçle, Kürt halkının ve kadınların özgürlüğünü inşa edeceklerini söyledi.

- Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge 7. sıra adayı Nilay Kuş, “Halkın bizlere umut ve coşkuyla yaklaştığını, seçim bürolarının açılışlarında gördük. Sahaya inişimiz halk tarafından karşılıksız kalmıyor” dedi.

- Derviş Cemal Ocağı Pirlerinden Rıza Yağmur: “İki yol var ya aydınlık ya karanlık. Bu seçimler hakikati savunanların ve hakikate savaş açanların seçimi olacak. Aleviler, Kürtler, Emekçiler, Sosyalistler, Samimi Dindarlar hakikatin temsili için oylarınızı Yeşil Sol Partiye verin” dedi.