GÜNDEM 22 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Ölüm orucunun kritik aşamasında olan kardeşi Gökhan Yıldırım’ın R Tipi Cezaevi’ne gönderilmek istenmesine tepki gösteren Erkan Yıldırım, “Elbirliğiyle kardeşimi katletmek istiyorlar” dedi.

- Cezaevinde tutulan 80 yaşındaki annesi ve 79 yaşındaki babasının sağlık durumlarına dikkat çeken Medeni Özer, “Sistem nezdinde Kürt’ün yaşı yok; ha 7 yaş, ha 70 yaş” dedi.

- KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, demokrasiden, ekolojiden, emekçiden yana yeni bir ekonomi modeline ihtiyaç olduğunu söyledi.

- Halillerden, Arjînlere kadar büyük bir hakikat dalgasının takipçisi, tanıtanı oldu Jiyan Amargî. Düşlerinin bayrağını yoldaşlarına devreden birçok şehidin takipçisi oldu. Kimilerine göre yazar, kimilerine göre gazeteci, kimilerine göre gerilla. O tüm ruhuyla bir devrimci.

- Kürtçe müziğe ve Kürt müzisyenlere yönelik saldırı ve yasaklamalara tepkilerin yetersiz olduğunu belirten Azad Bedran, geri adım atmanın çare olmadığını söyledi.

-Kuzey ve Doğu Suriye Gazileri Federasyonu Üyesi Laleş Êzidî, Rojava savaş gazilerinin iradelerini gördükleri eğitimle daha da güçlendirdiklerini belirterek, "Şehitlerin hedeflerini gerçekleştirecek ve devrime en fazla sahip çıkacak olanlar gazilerdir" dedi.