GÜNDEM 22 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-2015’te Kürt halkına karşı devreye konulan savaş konsepti gereği, Türk devleti nükleer silah kapasitesini artırdı. Son dönemlerde ise atılan bölgeyi yok etmeyi hedefleyen ‘taktik nükleer silahları’ devreye koydu.

- PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Suriye rejiminin tutumunda bu kez bazı olumlu işaretler olduğunu belirterek, “İşgale karşı tutumlarının olduğu görülüyor. Olumlu olarak bazı adımlar atılacaktır” dedi.

- Katilleri koruyan iyi hal indirimi gibi kararların İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesinden sonra daha arttığına dikkat çeken KCDP Temsilcisi Tuana Gencer, bu durumun ülkede yaşayan tüm kadınların hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi.

- KCDK-E Eşbaşkanlığı, Defend Kurdistan öncülüğünde 25 Haziran günü tüm Avrupa’dan Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla düzenlenecek yürüyüş için “TC işgaline karşı ve Kürdistan’ı savunmak amacıyla direniş ruhuyla Düsseldorf’da buluşalım” çağrısı yaptı.

- Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW), bir ay içinde şehadetleri duyurulan Salih Cizîrî ve Dr. Hüseyin için 26 Haziran’da Dortmund’da anma düzenliyor.