GÜNDEM 22 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakı seçim çalışmaları takip edilecek

- Yeşil Sol Parti İstanbul 1. Bölge 6. sıra adayı Öztürk Türkdoğan, resmi ideolojinin ve 20 yıllık iktidarın gadrine uğrayan herkesin temel haklarının anayasal güvencesi için Meclis’te güçlü bir grupla temsilin önemini vurguladı.

- Süleyman Deprem: "Alevilerin demokratik taleplerini dile getiren ve sahip çıkan tek ittifak Emek ve Özgürlük ittifakıdır. Alevi ve Kürt halkına sesleniyorum. Yeşil Sol ve Gelecek Partisi (YSP) etrafında kenetlensin"

- Yeşil Sol Parti Amed Seçim Koordinasyonu’ndan Av. Bawer Mızrak, yüzlerce avukat ve binlerce müşahitle sandıkları koruyacaklarını, halkın da oylarına ve iradelerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

- Son 21 yıldır yapılan 10 seçimde AKP’yi mağlup eden Wan, 14 Mayıs’ta AKP’ye son yenilgisini yaşatmaya hazırlanıyor.

- Yeşil Sol Parti Qers Milletvekili adayı Sertaç Çelikkaleli, 14 Mayıs’ta zulme son vereceklerini belirterek, Qers (Kars) halkının AKP-MHP iktidarını göndermek için olduğunu söyledi.

- Yeşil Sol Parti rüzgarının kapladığı Colemêrg’de (Hakkari) AKP tabela partisi olmaya doğru gidiyor.

- AKP, 20 yıldır kalesi konumunda olan İstanbul’un Bağcılar ilçesinde de oy kaybediyor. Yeşil Sol Parti, yoğun bir tempoyla çalışıyor ve Bağcılar’daki hedefi en az 100 bin oy.