GÜNDEM 22 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nden 2018’de güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek işten atılan Kenan Güngördü, “Sicil kaydım olmamasına rağmen sırf 1997 yılında DEHAP’a üye olduğum için beni PKK/KCK üyesi olarak fişlemişler” dedi.

- Kürtlerin, Alevilerin yoğunluklu yaşadığı, sosyalistlerin güçlü olduğu mahallelerin başında gelen Gazi Mahallesi, bir süredir tarikatların kıskacında yer alıyor. Tarikatlar, son yıllarda Alevi mahallelerine yönelik ayrı bir çalışma yürütmeye başladı.

- Abdulkadir Kuday 2018’den bu yana ölümcül ALS hastalığı ile mücadele ediyor. İnfazı ertelenmeyen mahpusun tedavisi yeterli yapılmadığı gibi şikayetleri de her geçen gün artıyor.

- Rojava Devrimi’nin en büyük kazanımlarından Demokratik Konfederalizm projesi doğrultusunda Minbic, Tebqa, Reqa ve Dêrazor gibi kurtarılmış bölgeler için Zenobiya Kadınlar Topluluğu adıyla güçlü kadın örgütlülüğüne gidildi.

- 22 Ocak 1946’da Mahabad’ın tarihi meydanı Çarçira’da ilan edilen Kürdistan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun üzerinden 77 yıl geçti. Ömrü 11 ay süren cumhuriyet tarihi fırsatlar sayesinde kuruldu.

- Katalonya’nın başkenti Barcelona’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklarla dayanışma konseri düzenlenecek.