GÜNDEM 22 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 25 Ekim 2018 yılında sele kapılarak şehit düşen gerilla Amara Tolhildan'ı anan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, "Amara yoldaş ve şehitlerimize söz veriyoruz; her şehidimizin anısını özgür bir ülke ve eşit bir yaşamı inşa etmenin temeli yapacağız" dedi.

- HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Zaxo’daki katliamın bir olay değil, sistematik bir politika; Başûr ve Rojava’ya uzanan yayılmacılığın askeri, iktisadi ve siyasi stratejisinin sonuçları olduğunu söyledi.

- Muhalefete düşen en temel görevin, ‘sınır ötesi’ saldırıların hangi amaçla yapıldığını teşhir etmek olduğunu belirten HDP’li Hatimoğulları, “Muhalefet, iktidarın bekası için katliamlar yapılmasını kabul etmemeli” dedi.

- Alman hükümeti, Federal Başsavcı Peter Frank’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptığı iki günlük ziyaret ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmasını ‘devlet sırrı’ diyerek açıklamadı.

- Panama devam eden protestolar ve mali krizle mücadele etmeye devam ederken, protestocular hükümetin açıkladığı önlemleri yeterli bulmuyor ve yeni barikatlar kurmaya devam edeceklerini söylüyor.