GÜNDEM 23 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Küresel güçlerin çok parçalı ve dağınık olduğuna işaret eden PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, bunun demokrasi eylemini geliştirmek için fırsatlar sunduğunu söyledi; dünya devrimciliğinde bütünlüklü bir duruş olmamasının tehlikelerine de işaret etti. 

- Alman hükümeti, 2016’da Cizre ve Şırnak’ta yaşanan katliamlardan dolayı Erdoğan ve dönemin yöneticilerinin yargılanması için yapılan suç duyurusuna dönük “Dokunulmazlığı olduğu için Erdoğan’a dava açılamaz” dedi.

- 11 yıldır kararlılıkla sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grubun adına konuşan Tori Akan, “Önderliğimiz özgür olmadıkça, topraklarımız özgürleştirilmedikçe biz de özgür değiliz. Önderliğimize, gerillamıza, şehitlerimize ve topraklarımıza sahip çıkalım” dedi.

- EHP Merkez Komite Üyesi Hakan Öztürk, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın açıklayacağı deklerasyonda ‘emek, özgürlük ve barış’ temel kavramları üzerinden yola çıkacaklarını; siyasal eylem sürecine geçileceğini söyledi.

- İran ve Rojhilat’ta ayaklanan kadınların ne kadar ağır bedeller ödemeleri gerektiğinin bilincinde olduğunu söyleyen KJAR Diplomasi Sorumlusu Rozerîn Kemanger, "Bu sistemi yıkmak için birlik olup haklarımızı almak zorundayız" dedi.

- YPJ’li şehit Barîn Kobanê’nin öyküsünü kaleme alan Moritanyalı yazar Mihemed Elemin, “Kürt kadınları dünyada direniş, özgürlük ve güzelliğin sembolü haline geldi, onlar ilham kaynağım” dedi.

- Türk Tarım ve Orman Bakanlığı, Gürpınar ilçesinde yaban keçisi avlanması için ihale açtı. 30 bin TL ödeyen herkes dağ keçisi öldürebilecek.