GÜNDEM 23 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- PYD Girê Sipî merkezi eş başkanı Sebri Nebo, DAİŞ’i nasıl ki devrimci halk savaşıyla yendilerse, Türk devletine karşı da zafer kazanacaklarını söyledi.

- HDP eski milletvekili Nursel Aydoğan, AKP-MHP faşizminin sivil insanları öldürerek savaş suçu işlediğini belirterek BM dahil uluslararası kurumlar ve garantör ülkelerin buna göz yumduğunu belirtti.

-Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni 544. haftasında devralan Rojavalı kadınlar, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı, Kürt Halk Önderi’nin İmralı’daki direnişinin insanlık direnişini olduğunu belirtti.

-Almanya hükümetine “PKK yasağını kaldırın, barış ve demokrasiye hizmet edin” çağrısı yapan FED-KURD, Kürt halkı ve dostlarını da yasağa karşı 26 Kasım günü Berlin’de yapılacak yürüyüşe davet etti. 

- Lübnan JIN Derneği Başkanı Büşra Ali, ‘Jin ziyan azadî’ sloganının, Kuzey Afrika kadınları için de referans olduğunu söyledi.

- DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, hiçbir gücün özgür basına şimdiye kadar baş eğdiremediğini, bundan sonra da eğdiremeyeceğini söyledi.

- Kadın isyanlarının arttığı bu dönemde ortak mücadelenin önemine dikkat çeken Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, "Tüm kadınları sokakta özgürlük isyanına katılmaya ve ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

- Kürt gazeteci-yazar Hasan Zaza, Arap medyasının Türk devlet saldırganlığını ve kimyasal kullanmasını görmezden geldiğini söyledi.

- Genel-İş İstanbul Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin kadına karşı işyerinde şiddetin önüne geçen, ILO'nun çalışma yaşamında şiddet ve tacizin ortadan kaldırılmasına ilişkin sözleşme 190’ın Türkiye tarafından kabul edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

- 2020 yılında evli olduğu erkek tarafından öldürülen Besma Akıncı’nın ablası Suad İsmail Xelil ‘Kız kardeşim Besma için adalet’ kampanyasını başlattı.